alpakkagarn af højeste kvalitet og bæredygtig produktion

Vores alpakkaer

"ALPAKKA"
ER BLEVET SYNONYMT MED ULD AF FIN OG HØJ KVALITETET

ALPACA HUACAYA

Næsten 90% af nuværende alpakkaflokke består af Huacya. De er stærke, robuste dyr, hvis mellemlængde pels har et luftigt udseende. De er resistente overfor kulde og sygdomme.

Huacyaens fibre vokser vinkelret i forhold til dens krop. Det har massefylde, blødhed, glans og krøller med et svampet udseende.

ALPACA SURI

Suri er tynde og delikate med lange, pjuskede hår, der ofte når helt til jorden. Deres unger er svage ved fødsel og påvirkelige af lave temperature og ændringer i klima og mad.

Suri Alpakkaens fibre vokser parallelt med dens krop. Fibrene er lange og krøllede som frynser, og har et mere slikelignende og skinnende udtryk.

Alpakkaer skader ikke græsgangene når de græsser

Alpakaer nipper kun til toppen af græsset og planterne; de river ikke planterne ud af jorden, hvilket resulterer i mindre forstyrring af vegetationen og tillader græsset at vokse tilbage.

Alpakkaens hove skade ikke græsgangene

I modsætning til geder og får, som har skarpe hove der skader græsgangene og jorden, har alpakkaer to tær med negle på toppen, og en blød pude forneden. Dette minimerer deres aftryk på græsgangene. Med andre ord, græssystemet forstyrres ikke af alpakkaerne, hvilket tillader jorden og habitatet at forblive intakt.

Alpakkaer benytter ikke land eller vand tiltænkt fødevareproduktion

Alpakkaers naturlige habitat er 3.800 meter over havoverfladen. I denne højde er vandforsyningen naturlig og jorden er generelat ikke egnet til landbrug. Dette gør alpakkaer mege miljøvenlige end andre fiber-producerende dyreavl, der oftebidrager signifikant til seriøse miljøproblemer. Græntsagsfibre, såsom bomuld, præsenterer også store problemer for miljøet. For eksempel, i Australien kræver det 2.830 liter vand at producere 1 kg bomuld.

Alpakkaer er yderst effektive dyr

Effektiviteten af alpakker er yderst bemærkelsesværdigt når de kræver markant mindre fødeoptagelse end de fleste andre fiber-producerende dyr. Chashmere geder, for eksempel, kræver mindst 2 gange så meget tørret græs som alpakkaer for at producere 1 kg rent fiber.

i hjertet af andesbjergene i peru

den peruvianske sierra

I den Peruvianske bjærgkæde, over 4000 meter over havoverfladen, findes de imponerende landskaber, der danner rammer for vores alpakkaers farme. Her har tusindvis af landlige familier drevet alpakkaflokke i generationer gennem flere tusinde år.

Ved at købe vores garn er du med til at styrke programmer, der forbedrer dyrenes genetik, for at de kan producere finere fibre og derved øge indkomsten hos alpakkafarmere og deres familier. Du støtter også den tekniske oplæring af hyrder og humanitær assistance på områder såsom bolig, uddannelse og tøj.

På vegne af de Peruvianske alpakkafarmere takker vi dig på forhånd for at hjælpe os med at preservere dette vidunderlige dyr og for at medvirke til forbedret avl, for at forbedre indkomsten for tusindevis af familier, og hjælpe dem til at hæve deres levestandard.