I hjertet af Perus bjerge

Vores farme

i hjertet af andesbjergene i peru

den peruvianske sierra

I den Peruvianske bjærgkæde, over 4000 meter over havoverfladen, findes de imponerende landskaber, der danner rammer for vores alpakkaers farme. Her har tusindvis af landlige familier drevet alpakkaflokke i generationer gennem flere tusinde år.

Ved at købe vores garn er du med til at styrke programmer, der forbedrer dyrenes genetik, for at de kan producere finere fibre og derved øge indkomsten hos alpakkafarmere og deres familier. Du støtter også den tekniske oplæring af hyrder og humanitær assistance på områder såsom bolig, uddannelse og tøj.

På vegne af de Peruvianske alpakkafarmere takker vi dig på forhånd for at hjælpe os med at preservere dette vidunderlige dyr og for at medvirke til forbedret avl, for at forbedre indkomsten for tusindevis af familier, og hjælpe dem til at hæve deres levestandard.

Break the chain

Lokal produktion beskytter lokale hyrder

Alpakkafibre har altid været en del af en lang og unfair værdikæde. Underpriviligerede mindre farmere i Andesbjergene, nogle i ekstremt afsides områder, sælger deres alpakkafibre på uformelle markeder i mindre, lokale byer til lokale mellemmænd. Disse handlere sælger fibrene videre til større distributører, der senere sælger videre til større tekstilfabrikker. Denne unfair værdikæde tærer på de lokale farmere og hvor stor en indkomst de kan opnå samt hvor meget gavn de kan få af et uperfekt system.

MosterMoster havde et brændende ønske om, at levere garn af høj kvalitet, uden at bidrage til denne uretfærdige behandling.

MosterMosters garn er derfor et resultat af indtensivt arbejde og netværk, der bibeholder så stor en del af produktionen ved de lokale hyrder som muligt. Opdrætning, klipning og mere foregår derfor direkte hos hyrden, for at sikre retfærdig og sikker behandling af både alpakkaer og hyrdesamfund.

Certifikater